Samenwerkingsovereenkomst vernieuwd

Nienke Algemeen

Op 21 maart hebben Stadgenoot en Huurgenoot de vernieuwde Samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze overeenkomst is een geactualiseerde versie van de vorige overeenkomst. Voor de komende jaren hebben we weer goede en duidelijke afspraken over hoe Stadgenoot en de bewoners gaan samenwerken aan prettig en veilig wonen in Amsterdam.

De samenwerkingsovereenkomst bestaat uit twee delen:

Deel 1 is de overeenkomst zelf. Daarin staan de afspraken allemaal op een rij.  Deze afspraken zijn een juridische overeenkomst en zijn dan ook ondertekend door de bestuurder van Stadgenoot en door de voorzitter van het bestuur van Huurgenoot.

In deel 2, het werkboek, zijn de afspraken uit de overeenkomst uitgewerkt. Voor allerlei situaties en onderwerpen is beschreven hoe de samenwerking gaat verlopen, wat de rechten en plichten zijn van Huurgenoot, de bewonerscommissies en van Stadgenoot. Dit is het deel dat door iedereen veelvuldig gebruikt kan worden om even na te kijken hoe het zit. Waar kan ik de ander op aanspreken? Wat kan en moet ik zelf doen in deze situatie?

Er komt een handzaam boekje, dat u altijd makkelijk mee kunt nemen om even na te slaan hoe het ook alweer zit.

Huurgenoot hoopt daarmee dat de afspraken echt gaan leven en niet in de bureaula blijven liggen. Heeft u vragen of opmerkingen? Meldt u dan vooral bij Huurgenoot, het bestuur licht de overeenkomst graag toe waar nodig.