Bewonerscafé over duurzaamheid

Nies Algemeen

19 november, 19.30-22 uur
De Meevaart, Balistraat 48A, Amsterdam Oost

Foto Charlotte Bogaert

Het thema DUURZAAMHEID zal op diverse manieren worden behandeld door deskundigen. Na een algemene inleiding door Jhein Lohman zullen we ons opdelen en aan drie tafels plaatsnemen.

Tafel 1 ZONNE–ENERGIE en AARDGASVRIJ
onder leiding van Hielke Ploeg, energie coach van !WOON.

Tafel 2 KWALITEIT VAN MATERIAAL
Vragen als ‘let de corporatie erop’ bij renovatie en nieuwbouw; ‘wordt materiaal in woningen die lang geleden zijn opgeleverd weleens gecontroleerd door de corporatie’, et cetera.
Te denken valt aan leidingen, schimmel, electriciteit, groot – en klein onderhoud, badkamer, keuken, lampen, kranen, ruiten, energie-zuinige apparaten, e.d.

Tafel 3 KENNIS DELEN
Open vragen en opmerkingen die met wonen en huren te maken hebben. Indien mogelijk worden de vragen ter plekke beantwoord. Indien dit niet mogelijk is, wordt er een notitie gemaakt en krijgt de vraagsteller binnen drie weken antwoord. Deskundige is Maarten de Laat, medewerker van Stadgenoot.

Route openbaar vervoer:
De Meevaart ligt dichtbij het Muiderpoort station. Trams 1 en 3 stoppen daar, evenals bussen 22, 37, 40 en 41. Halte Muiderpoort. Het Javaplein is ook nabij, en daar stopt tram 14 en bus 65, halte Javaplein.

De Meevaart is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een parkeerplaats voor de deur voor gehandicapten en op het trottoir is ruimte voor scootmobiels.

Welkom namens het bestuur van Huurgenoot

Joke Elbers
Carlos Markiet
Nyamad Moenna